Svetoznámy Cirque du Soleil privezie do Bratislavy šou Alegria

10.12.2012 Bratislava

Bratislava 10. decembra (TASR) - Svetoznámy Cirque du Soleil sa v rámci svojho európskeho turné zastaví budúci rok aj na Slovensku. Akrobati, artisti a prestížni hudobníci ukážu svoje majstrovstvo v Bratislave, kde vystúpia od 11. septembra budúceho roku s predstavením Alegria.

"Scéna predstavenia má tvar kupoly, aké sú dominantou veľkých chrámov alebo významných administratívnych budov. Nádherných je vyše 400 kostýmov použitých v šou Alegria, pôsobivý je tiež emocionálny hudobný sprievod," vymenúva pre médiá organizátorka slovenských predstavení Jana Mudríková.

Počas takmer trojhodinovej šou diváci zhliadnu viac ako štyristo atraktívnych kostýmov, ručne šité topánky, krídla či klobúky. Speváčky vystupujú v honosných šatách, ktoré sú zdobené vyše 200 kusmi ručne prišitých šperkov. Organizátori prezradili, že Cirque du Soleil vozí so sebou desiatky zamestnancov, ktorí sa venujú len úprave, oprave, praniu a žehleniu kostýmov, výpomoc si najímajú v mestách, kde práve vystupujú.

Fenomenálna šou Alegria spája na javisku 55 účinkujúcich z 15 krajín sveta. Ročne navštívi predstavenia Cirque du Soleil 15 miliónov divákov, ktorí obdivujú prehliadku predstavivosti, burcovania vnemov a emócií. Nejde totiž o hocijakú cirkusovú šou, ide o zážitok, ktorý nadchne všetkých bez rozdielu veku. Vstupenky na predstavenie Alegria na Slovensku sú v predaji v sieti Ticketportal.

Hádam nie je nikto, kto by o preslávenom Cirque du Soleil ešte nepočul. Najlepší akrobati a artisti sveta sa predvádzajú vo výškach, predvádzajú krkolomné kúsky, pri ktorých diváci taja dych. Nezabudnuteľný zážitok umocňuje vždy zaujímavý príbeh, kostýmy, hudba a svetelné efekty. To všetko je aj súčasťou jednej z najpopulárnejších šou Alegria, ktorá láme rekordy návštevnosti. Soundtrack Alegria je napredávanejším albumom spomedzi všetkých predstavení Cirque du Soleil.

TASR informoval Vladimír Kroupa zo spoločnosti Access Promotion.
 
 
 
 

Vyberte región